Hogyan szervezzem meg az esküvőm 8 lépésben? Első lépés: a kezdetek

Először is gratulálunk!

Az esküvő napja az egyik legfontosabb esemény egy pár életében, így ne hagyjátok, hogy az esküvőszervezés nehézségei elvegyék ettől a kedvetek.

Első látásra elképesztően bonyolult összehozni egy több száz fős esküvőt, pláne akkor, ha még sosem szerveztél egy kerti grillezést sem, de ne izgulj! Számtalan párnak sikerült már ez előttetek! Fontos azonban, hogy az esküvőtöket nem csak a vendégeknek, de nektek is élveznetek kell, így nem árt némi tervezés a nagy nap előtt. A Rendezvénymagazin ezért 8 pontban összefoglalja nektek, hogy mi mindenre kell gondolnotok. Kezdjük is:

Az esküvőszervezés első lépései

 

A leánykérés már elég izgalmat tartogathat, s amikor már elmondtátok a nagy hírt a szüleiteknek, barátoknak, valószínűleg rádöbbentek, hogy ez még csak a kezdet, innen indul majd igazán a szervezés.

 

Válasszatok dátumot

 

Minden projektnél nagyon fontos, hogy legyen határidő, amikorra el kell készülnie a munkának. Nincs másként ez az esküvőszervezésnél sem. Ott a határidő maga az esküvő J Ami addig nem készült el, az utána már nem is fog.

Amint kitűzitek az esküvőtök dátumát, minden a helyére kerül, mert pontosan tudni fogjátok, mennyi időtök is van az esemény megszervezésére. A dátum kiválasztásánál 3 dolgot vegyetek figyelembe:

  1. ti ráérjetek
  2. szüleitek, testvéreitek ráérjenek
  3. a kiválasztott helyszín legyen szabad 

Minden mást figyelmen kívül hagyhattok, hisz 100 embernek nem lehet ideális időpontot találni… Ha Magyarországon esküsztök, vegyétek figyelembe, hogy az adott önkormányzatnál és anyakönyvvezetőnél általában legalább 60 nappal az esküvő előtt be kell jelentkeznetek

 

Csináljatok egy esküvői mappát

 

Ne hagyd, hogy a tervezés fontos részletei kis Post-it-eken, jegyzetfüzet sarkából kitépett fecniket, vagy senki-sem-tudja,-hol-lehet kallódó papírokon legyenek. Fogj egy füzetet, abba jegyzetelj mindent. Fogja egy mappát, abba tegyél minden szórólapot és mintát. Ha gondolod, használd a Google Dokumentumokat, s így megoszthatod kedveseddel a szervezés lépéseit, mindenki látni fogja, mi hol tart, s mi a következő lépés.

 

Határozzátok el, mennyit szántok az esküvőre

 

A végső keret kb 30%-kal meg fogja haladni az első terveket, mert sok olyan dolog kerül majd a listára, amivel most még nem terveztek.

Beszéljétek azt is át, ki mivel járul hozzá az esküvőhöz: pénzzel, szervezéssel, idővel. Ennek a listának a végeredménye jó, ha megegyezik a fenti költségvetés végösszegével. Beszéljétek azt is át, hogy ki hány vendéget látna szívesen, s melyikőtök mennyi vendéget hívhat összesen. Az első listátok biztos sokkal hosszabb lesz. Számoljátok bele, hogy még azon vendégek közül, akik biztosra ígérik a megjelenést, végül kb 5% nem fog eljönni.

 

Osszátok fel a költségvetést

 

Beszéljétek meg közösen, hogy az összes pénzből mennyi megy majd el a helyszínre, mennyi az étkezésre, mennyit költötök ruhákra (menyasszony, vőlegény, koszorúslányok ruháit mind számoljátok bele), meghívók, jegygyűrűk, virágok, italok, menyasszony frizurája és smikje, esküvői fotósok, videósok, autóbérlés, torta, ajándékok. A lista nagyon hosszú, a Rendezvény.com-on találhattok szolgáltatókat minden árkategóriában.)

 

Tegyétek közzé az eljegyzéseteket

 

A fentiek után ideje van egy kis kikapcsolódásnak. Tegyétek közzé az eljegyzéseteket, akár egy csoportok emaillel, akár telefonon keresztül akár a Facebook-on. Tarthattok egy party-t is, hogy megünnepeljétek az első lépést házasságotok felé.

 

Csodaszép napot kíván:

 

A Rendezvénymagazin csapata

 

A Rendezvénymagazin köszönetet nyújt az EventJuice kitűnő szerzőinek az inspirációért