Eljegyeztek? Íme az első 10 teendőd

Végre párod megkérte a kezed! Csillog az eljegyzési gyűrű az ujjadon, izgatottan hívogatod szüleidet és barátnőidet. De mi a 10 első lépés, amit a nagy napra felkészülve meg kell tenned?

 

1, Vegyél egy nagy füzetet (vagy nyiss egy új dokumentumot a számítógépeden), írd rá, hogy "esküvőtervező" és tegyél bele minden fontos dolgot, ami az esküvőddel kapcsolatban eszedbe jut. Gyerek kori fényképeid, ruhaminták, helyszínötletek? Mehet bele mind!

 

2, Dobj össze egy eljegyzési bulit. Hívd át a barátnőidet, vagy menetek el egy szuper helyre, és ünnepeljétek meg életednek e fontos dátumát!

 

3, Válassz dátumot! Ha korán eldöntöd mikor is esküsztök, lesz időtök mindenre alaposan felkészülni

 

4, Kezd nézegetni az esküvői helyszíneket. Járd be őket, és válassz minél hamarabb, mert a legjobbak 6-12 hónapra előre elkelnek.

 

5, Ha az eljegyzési partydra is hívsz fotóst, az elkészült képekből könnyen eldöntheted, hogy akarsz-e vele dolgozni a nagy napon is.

 

6, Beszéljétek meg, mennyit szántok az esküvőre, és hogyan osztjátok meg a költségeket egymás és a családok között.

 

7, Csinálj egy esküvői weboldalt. Egyszerűbb mint gondolnád, és minden vendég örömmel nézegeti majd. (Még egyszerűbb, ha egy Facebook eventet készítesz)

 

8, Keress esküvői ruhát. Hidd el, ez sok ideig fog tartani. Ha pedig megtalálod, ne habozz, foglalózd le azonnal!

 

9, Mérlegeld, hogy szükséged van-e esküvőszervezőre, illetve szeretnél-e násznagyot vagy ceremóniamestert. Mindegyikük óriási terhet vehet le a válladról.

 

10, Írd össze a vendéglistát, gondold végig kiket látnál szívesen az esküvődön. Ez még sokszor fog változni, de ha hamar nekilátsz, tisztábban látjátok majd a költségvetést és a szükséges helyszínt is.